Banner

Cyberaanval op teamdress®/De Berkel

07.02.2024

Teamdress®/De Berkel is getroffen door een ernstige cyberaanval. We ontdekten de criminele aanval op maandag 5 februari 2024 en hebben onmiddellijk beschermende maatregelen genomen, onze systemen uit voorzorg offline gehaald en een crisisteam binnen het bedrijf opgezet. We hebben ook een externe IT-beveiligingsdienst ingeschakeld die wordt aanbevolen door het Duitse Federale Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI) om ons te helpen met de situatie en het incident op te helderen door een forensische analyse van onze IT-systemen. Uit voorzorg hebben we het incident gemeld bij de toezichthouder voor gegevensbescherming - de commissaris voor gegevensbescherming en vrijheid van informatie in Hamburg - en een klacht ingediend bij de politie. Momenteel onderzoeken we het incident samen met de serviceprovider en werken we er hard aan om onze systemen te herstellen.

Volgens de huidige status van het onderzoek kunnen we de toegang tot klantgegevens of een uitstroom van gegevens niet bevestigen, maar helaas ook niet uitsluiten. Als bijkomend gevolg van de aanval kunnen de aanvallers - als ze toegang hebben gekregen tot gegevens - ook proberen onze klanten en partnerbedrijven aan te vallen met goed voorbereide frauduleuze e-mails of per telefoon. Een ander mogelijk aanvalsscenario is zogenaamde factuurfraude. De aanvallers zouden de buitgemaakte gegevens kunnen gebruiken om u valse facturen te sturen in onze naam of die van andere bedrijven. We willen onze klanten daarom vragen om e-mails en telefoongesprekken de komende dagen en weken extra zorgvuldig te controleren.

Onze excuses voor het ongemak. Als gevolg van het uitschakelen van de systemen kunnen we momenteel slechts beperkt werken. Als je vragen hebt, kun je ons in dringende gevallen telefonisch bereiken.