Banner
Afbeelding: Foto stagiaires Malawi

Bedankje uit Malawi

10.10.2016

Wij zijn 3 verpleegkundige studenten die de kans kregen om stage te lopen in Malawi. We droomden er alle drie van om in het buitenland stage te lopen. Het leek ons een hele ervaring: een andere cultuur, andere werkwijze. Wij waren erg nieuwsgierig naar hoe de zorgverlening verliep in Afrika. In februari was het dan zover. Wij hadden al het geld bij elkaar gespaard en konden een vliegticket boeken. Omdat wij alle kosten zelf moesten betalen zochten we naar sponsoren.

We hebben een mail gestuurd naar "De Berkel" met de vraag of ze ons misschien konden sponseren met verpleegkundige pakken. Dezelfde dag kregen we al een reactie dat we 2 gloednieuwe pakken uit mochten kiezen op de site! Wauw, dat hadden wij niet verwacht. Gloednieuw, zelf uit kiezen en voor niks! Daar waren we erg blij mee. Te bedenken dat zo'n pak in de winkel rond de 100 euro is. Er was zelfs de mogelijkheid om de pakken te ruilen. Door de goede communicatie was de winkel in onze stad ook op de hoogte van de sponsoring, zodat we het zonder moeite konden ruilen, wat een service!

In juli zijn we met alle bagage en de pakken naar Malawi gevlogen. In het zuiden van Malawi hebben we stage gelopen in het Trinity Hospital te Muona. Het was een hele ervaring. We hebben heel veel gezien, van de operatiekamer tot de verloskundige afdeling. We kregen regelmatig complimentjes over onze pakken en er werd zelfs gevraagd of we ze af konden geven. Het draagcomfort was erg prettig ondanks dat de temperatuur soms flink kon stijgen. Het wassen moest daar met de hand. Een hele klus maar de pakken kregen we goed schoon en droogde snel. Super fijn!

We willen "De Berkel" hartelijk danken voor hun service en vrijgevigheid.

Vriendelijke groet,

Marleen, Roos en Anke